O nás

Barvíme jen pomocí těch nejčistších rostlinných barev a používáme výhradně přírodní kosmetiku.

Při vaší první návštěvě pečlivě diagnostikujeme vlasy i celkový stav vlasové pokožky – barvu, míru prošedivění, hustotu, směry růstu, typ a vůbec celkovou kondici. Vyslechneme si vaši představu a společně prodiskutujeme možnosti – jak střihu, tak barvy.

Jednotlivé odstíny budete mít možnost si reálně prohlédnout na vzorníku, který jsme pro vás vytvořili. K dispozici máme okolo 50 odstínů a neomezené množství kombinací.

Můžeme vás provést postupným přechodem od chemického barvení vlasů až k čistě přírodní péči. A pokud budete chtít, nebo to k nám máte daleko, naučíme vás, jak vše zvládat vlastními silami i doma.

Druhou složkou naší práce je střih.
Vždy se snažíme ho maximálně přizpůsobit vašim vlasům, tedy vytvořit přímo "na míru". Protože jen dobře ostříhané vlasy nevyžadují složitou každodenní úpravu a vypadají dlouho perfektně.

 _PER3267   Já jsem Zita a Haaro Naturo jsem založila. Měla jsem ideu, že v kadeřnictví by to mohlo fungovat i jinak, než je běžně zvykem. Příjemně a pohodově nejen pro zákaznice, ale zejména pro jejich vlasy. Proč je stále chemicky ničit a následně složitě, a opět chemicky, opravovat, a tak stále dokola? To přeci nedává smysl. A přitom to jde i jinak, jen se to zatím moc neví.

Nejsem zastáncem žádných složitých kreací a vždy se snažím, aby úprava mnou ostříhaných vlasů byla co nejjednodušší.  To znamená střih přizpůsobit na míru růstu, kondici, a celkovému stavu vlasů. Vyznávám jednoduchost a střídmost, a to se snažím přenášet i do své práce s vlasy.


Na těchto stránkách píšu blog a všechny texty, hlídám složení výrobků, vymýšlím nové receptury a ve svojí malé "laboratoři" pak také vyrábím.

  Soňa  Já jsem Soňa,

 a když mi Zita nabídla spolupráci, dlouho jsem neváhala. Vždy mě zajímalo zdravé jídlo, ekologie a všelijaké ty "alternativy". A tak mě koncepce "trvalé udržitelnosti" i v práci nadchla.

Na vlasy se snažím nahlížet jako na součást celku – celé osobnosti, se kterou musí ladit. Nejen barevně, ale i celkovou koncepcí. Ráda se ke konečnému pojetí dopracovávám postupně – to mi umožňuje účes dotvářet až k tomu, který opravdu sedne.


Jak vidíte, jdeme na to trochu jinak – možná proti dnešním trendům, které se nebojí radikálních změn během okamžiku, bohužel často za cenu poničení vlasů. O své práci se zkrátka snažíme přemýšlet.  Ale to nás asi naučila práce s přírodními barvami, kde se také musí postupovat postupně, trpělivě a po jednotlivých krocích.

 

Čím barvíme

Barev jsme vyzkoušeli nepřeberné množství, a nyní používáme od tří dodavatelů.  Jednak jsou to striktně eticky vyráběné barvy Khadi, lety prověřené, s výbornou barvící schopností a kvalitou.  Dále Fair trade barvy české značky Cosmetikabio, která si je nechává pro sebe míchat v Indii, a nakonec úžasné německé profesionální barvy Oliebe, vytvářené na míru evropským vlasům. Tuto značku založil před více než čtyřiceti lety Alexander Pietschmann, zakladatel a propagátor "trvale udržitelného kadeřnictví" v Evropě. Dodávají se pouze do vybraných kadeřnických salonů, splňujících přísné podmínky čistě přírodní péče, v Německu, Holandsku a Belgii a nyní už několik let i k nám do Liberce.

 

HARO3 male_1

O co se snažíme

Snažíme se šířit povědomí o přírodní vlasové péči, o tom, že je nejen jednoduchá, ale hlavně velice účinná.
Snažíme se neustále být v obraze o nepřeberném množství nabízené přírodní i rádoby přírodní kosmetiky, a našim zákaznicím nabízet jen tu čistou, vyzkoušenou a účinnou.
Snažíme se ukázat, že i v našem "kadeřnickém světě" jdou věci dělat jinak.


Tvoříme s vědomím, že naše práce nezatěžuje ani životní prostředí, ani zdraví naše a našich zákaznic. Myšlenku "Kadeřnictví bez chemie" bychom rády šířily do všech světových stran, protože víme, že je to smysluplné a opravdové. 
A s tímto přístupem se pracuje lehce a radostně :)

otvírací dobu máme podle objednávek

na aktuální týden ji najdete na každé stránce webu ve vysouvací lište vlevo dole

 

zde je náš CENÍK

 

 Podcast, který vznikl během velmi milé návštěvy Andrey Mouaddab Vémolové u nás, v rámci přípravy na Green Beauty Market 2019

https://soundcloud.com/greenbeautycz/haaro-naturo-rozhovor-s-kadernici-zitou-sanetrnikovou.