Recenze nových odstínů Khadi – část II. MĚDĚNÉ

Než jsem se dostala k napsání druhé části recenze nových odstínů Khadi, už zase tak nové nejsou.

Ale myslím, že stále nejsou příliš známé a mnozí tápou, jak je používat a na jaké vlasy se hodí. Za chvíli bude jasno :)

Měděné odstíny jsou dva: Sluneční blond a Měděná.

 

Nejdříve k tomu světlejšímu – Sluneční blond.

IMG_20210510_100110    KOUPIT ZDE

POPIS:

Jedná se o teplou světlou barvu - výraznou blond s lehkým měděným nádechem. Jeho intenzita se mění podle toho, jak moc jsou vlasy světlé. Čím světlejší vlasy, tím více do měděna. U hnědých vlasů již měděný nádech není patrný, pouze teplý zlatý odstín.

JAK BARVÍ:

Bílé vlasy –  výrazná až zářivá zlato-měděná

Silně prošedivělé –  výrazná až zářivá zlato-měděná

Mírně prošedivělé – se světle zlatými až měděno-zlatými pramínky

Blond –  intenzivní zlatá, opticky světlejší

Světle hnědé – světle hnědé s výrazným zlatým leskem, opticky světlejší

Hnědé –  hnědé se zlatým leskem, opticky světlejší

Tmavě hnědé – s teplým leskem

Černé – s teplým leskem

KDY POUŽÍT:

Tato barva je ideální pro velmi mírně prošedivělé vlasy, kde chcete šediny natónovat do blond, a jiné světlé barvy na ně nechytají. V tomto případě nebude patrný měděný nádech, ale šediny budou působit pouze jako blond. Ostatní vlasy se obarví, jak je uvedeno výše – zůstanou spíše ve svojí přirozené barvě, bez výrazné změny.  Měděný odstín se objeví až při větším množství šedin. Více o tomto jevu najdete na blogu ZDE.

Dále je vhodná  když chcete vlasy opticky zesvětlit, ale nepřejete si výrazný odstín do měděna. Toto optické zesvětlení bude patrné od tmavě blond až po středně hnědou – krásně rozjasní všechny „myší barvy“.

Při opakovaném barvení světlých vlasů získává na intenzitě, proto dobarvujte jen odrost a délky až podle potřeby při vyšisování. Středně hnědé a tmavé vlasy můžete barvit opakovaně celé.

 

Druhá barva je o něco výraznější – Měděná

IMG_20210510_100123      KOUPIT ZDE

POPIS: 

Světle až středně měděná barva, jemnější a méně intenzivní než čistá henna, ale i tak poměrně výrazná. Na světlých vlasech už bude celkem intenzivní, i středně a tmavě hnědým vlasům dodá měděný nádech. Opticky prosvětlí všchny, i velmi tmavé vlasy.

JAK BARVÍ:

Bílé vlasy  – velmi zářivá světle měděná

Silně prošedivělé – velmi zářivá světle měděná

Mírně prošedivělé – se zlato-měděnými pramínky

Blond – intenzivní světle měděná, opticky světlejší

Světle hnědé – světle hnědá s výrazným měděným leskem, opticky světlejší

Hnědé – hnědá s měděným leskem, opticky světlejší

Tmavě hnědé – tmavě hnědá s měděným leskem, opticky světlejší

Černé – s teplým leskem, nepatrně opticky světlejší

KDY POUŽÍT:

Jako poměrně výrazná barva se hodí pro vlasy lehce až středně prošedivělé, které chcete opticky prosvětlit a prozářit do měděného tónu. Pro bílé a velmi silně prošedivělé vlasy bych ji asi nedoporučila, hlava by zářila jak západ slunce :)
Jestliže uvažujete o prvním barvení čistou hennou tak nejdříve vyzkoušejte tento odstín - je také krásný, ale o něco jemnější a přirozenější než čistá henna.
Při opakovaném barvení získává na intenzitě, světlé a středně tmavé vlasy mohou v délkách tmavnout, proto dobarvujte jen odrost. U tmavých vlasů můžete bez obav vrstvit.

 

Obě barvy používáme často, jako první volbu výraznějších odstínů. Napoprvé, i když chcete barvit na měděno, je vždy lepší sáhnout po méně výrazné barvě, protože přidat na intenzitě jde snadno, ale ubrat už hůř. Obecně pro světlejší vlasy je vhodnější Sluneční blond, pro tmavší Měděná.

Obě barvy vlasům dodají regeneraci a intenzivní lesk, a jestli máte chuť trochu zazářit, směle do toho.