Recenze nových odstínů Khadi: část I. HNĚDÉ

V loňském roce značka Khadi uvedla nové hnědé odstíny.  A hned musím říct, že se povedly.  Po více než roce testování  vám o nich konečně můžeme podrobně napsat.

Proč až nyní?

Jednoduše proto, že nestačí zkusit barvu jednou. Musíme ji vyzkoušet na různých vlasech, s různou mírou prošedivění, opakovaně. Jen tak můžeme mít jistotu v tom, jak barva opravdu barví.

Nové hnědé odstíny jsou:

GOLDEN BROWN - Zlatá hnědá

MEDIUM BROWN – Středně hnědá

ASH BROWN – Popelavě hnědá

 

Pojďme je teď probrat jednotlivě. Vždy nejdříve krátký popis, potom tabulka, kde uvidíte, jak obarví různé typy vlasů. Tuto tabulku najdete na našem e-shopu u všech barev.

Zlatá hnědá (GOLDEN BROWN)

Tato barva patří ke světle hnědým odstínům. Vytváří jemný, studenější měděný podtón. Na bílých vlasech bude poměrně výrazná, ale ne vysloveně křiklavá. Ideální je pro silně až mírně prošedivělé vlasy, které natónuje do přirozeně působící, světlejší měděné. Světle až středně hnědé vlasy lehce ztmaví, tmavě hnědým dodá jemný měděný lesk.
Dala bych jen malé mínus za název – Zlatá hnědá mi evokuje výrazně teplou barvu, a tou není. V řadě Khadi barev by se spíš hodilo nazvat ji třeba Tlumená světle hnědá.

výchozí barva

výsledek

bílá

méně výrazná světle měděná

prošedivělá

s jemnými světle měděnými proužky

blond

světlá tlumeně měděná

sv.hnědá

sv.hnědá s lehkým měděným leskem

tm. hnědá

tm. hnědá s jemným měděným leskem

černá

utlumí tvrdý černý tón, vlasy působí jako velmi tmavě hnědé se zlatým leskem

                                   

Středně hnědá (MEDIUM BROWN)

Zde naopak název barvu vystihuje dobře. Nekomplikovaná barva, která co slibuje, to splní.
Na čistě bílé nebo velmi silně prošedivělé vlasy bych ji nedoporučila, díky vyššímu obsahu indiga už se na těchto vlasech chová nevypočitatelně. Ale na středně prošedivělé už použít jde. Vytvoří tmavší měděnou na šedinách, světle a středně hnědé vlasy ztmaví a dodá jim výrazný teplý lesk. Na středně a tmavě hnědých vlasech vytvoří hezký, čokoládový odstín.

výchozí barva

výsledek

bílá

výrazná tmavší měděná - bez záruky

prošedivělá

s tmavšími měděnými proužky

blond

středně hnědá, teplá

světle hnědá

čistá tmavší středně hnědá, teplá

tmavě hnědá

čistá tmavě hnědá

černá

lesk

 

Popelavě hnědá (ASH BROWN)

Je to tmavší, středně hnědá barva, studenější. Na bílé a silně prošedivělé vlasy, díky vyššímu podílu indiga, opět vhodná není, na středně prošedivělé už použít jde. Tam vytvoří lehký, narůžověle hnědý nádech, ostatní vlasy ztmaví. Ztmavení bude výraznější, jako u všech studenějších odstínů. Na světle, středně a tmavě hnědých vlasech bude do čokoládova, na tmavě hnědých až do hořko-čokoládova.

výchozí barva

výsledek

bílá

šedo - růžovo hnědá

prošedivělá

se světle studeně-hnědými  proužky

blond

středně až světle studenější hnědá

světle hnědá

čistá tmavší středně hnědá, čokoládová

tmavě hnědá

čistá tmavě hnědá, čokoládová

černá

lesk

 

 

Závěrem: jako se všemi Khadi barvami se i s novými hnědými odstíny příjemně pracuje, vlasům dodají přirozený lesk a regeneraci.  Při delším působení (2 – 3 hod) dobře kryjí šediny. U šedin je ale potřeba počítat s tím, že (stejně jako všechny tmavé přírodní barvy) první 1 - 3 dny budou mít šedo-zelený nádech. Ten ale zmizí, jak bude barva postupně tmavnout. Vlastně platí, že čím zpočátku zelenější, tím nakonec tmavší.

Tak co myslíte, bude některá z nových barev pro vás ta pravá?

jestli ano, u nás je najdete zde

https://www.haaro-naturo.cz/zlata-hneda/

https://www.haaro-naturo.cz/stredni-hneda/

https://www.haaro-naturo.cz/popelave-hneda/